Nyhetsekspress på e-post

Du kan få Skeid Nyhetsekspress direkte i postkassen din.

Meld deg på her.
Meld deg av her.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Året det var så bratt

fredag 22. oktober 2010 11:57

Det var nok meningen at den nye Holmenkollbakken skulle vært det bratteste i 2010. Dessverre ble Skeidåret adskillig brattere.

Det begynte så bra. Den 18. januar var det god stemning blant Skeidfolk i Valhall på Valle Hovin. Skeid hadde nettopp spilt 1 – 1 mot Vålerenga i en treningskamp. Riktignok var det et redusert lag som storebror i øst stilte med denne januarkvelden, men spillet som Skeidgutta vartet opp med ga bud om en lys vårsesong. Ingen var i tvil. Skeid skulle være tilbake i Adeccoligaen i 2011.

Resten av 2010 handlet dessverre lite om fotball.

23. mars smalt det en bombe på Nordre Åsen. Årsmøtet i Skeid Fotball avdekket at den økonomiske situasjonen var prekær – klubben hadde 48.000 norske kroner på konto, massevis av utestående regninger og var for alle praktiske formål på konkursens rand.

Årsmøtet avdekket ikke bare at det gamle styret ikke hadde kontroll på økonomien. Nyvalgt styreleder Konrad Kuhlman fikk se en real maktkamp utspille seg i klubbhuset. Litt av en start for Kuhlman som neppe visste hva han gikk til. Frontene stod hardt mot hverandre – det var det glade kaos. 23. mars 2010 blir trolig viet mye oppmerksomhet når Skeids historie skal skrives. Det blir et svart kapittel. Dersom det er noe positivt å skrive om må det ble et stappfullt Skeidhus med uvanlig stort engasjement.

Mengden medieoppmerksomhet Skeid fikk i hovedstadsavisene de neste dagene har klubben trolig ikke opplevd på svært mange år. VG fylte førstesiden på sportsbilaget med fjeset til avgått styreleder Eldar Hansen som fikk hard medfart. Også i Dagsavisen ble det hamret løs fra både offisielle og uoffisielle kilder i Skeid mot Hansen som ikke hadde all verden av mulighet til å forsvare seg.

For Skeid Fotball var personfeider og historie i og for seg ikke så interessant. Klubben måtte reddes og det var i seg selv en formidabel oppgave. For ny styreleder og nytt styre stod på kanten av stupet der Skifteretten stod klar under for å ta imot.

Men i all denne elendigheten viste Skeid at den er en klubb av og for medlemmene. Styret jobbet dag og natt med kreditorer, Skeidokser og andre entusiaster gjorde det de kunne for å samle inn sårt trengte penger, og en sommerdag stod selv Utenriksminister Jonas Gahr Støre på Sagene og samlet inn penger til klubben.

Den økonomiske situasjonen fikk også betydning for den sportslige satsningen. Spillerlønningene ble kuttet drastisk over natten. Trener Arild Stavrum ble enige med Skeid om å avslutte arbeidsforholdet og flere både i støtteapparatet og administrasjonen måtte finne seg noe annet å gjøre.

Sportslig ble allikevel ikke sesongen noen katastrofe. Med Stig Mathiesen som ny trener kjempet Skeid i toppen av sin avdeling helt til utpå høsten, da Hødd til slutt ble for sterke i kampen om opprykket.

Om det var alt det utenomsportslige som gjorde at det sesongen igjennom var svært så glissent besøkt av publikum på hjemmekampene vites ikke, men det nærmeste man kom et Bislettbrøl i 2010 var ett og annet frustrert hyl fra Skeidoksene. Få fant det verdt å bruke tid og penger på å se fotball fra grønne plastseter dette året. I Lokaloppgjøret mot Oslo City kom det 160 tilskuere, mange heiet ikke på Skeid.

Året 2010 begynte med Vålerenga og sluttet med Lyn. Vestkantklubben gikk konkurs et lite stykke ut i sesongen og utpå høsten kom ryktene om at "noen" hadde vært i samtaler om et mulig samarbeid, sa sammenslåing at konkursboet Lyn og "svært – nær – konkurs – klubben" Skeid.

–«Fotballen er en konservativ bransje og dersom man ønsker å returnere til toppen, må man tenke nytt. Ideen er ikke ny, men man må slutte å bare diskutere dette i styrerommet. Man er nødt til å handle», sa Skeids styreleder Kuhlman til ABC Nyheter.

Nyheten om samtalene falt ikke i nevneverdig god jord hos Skeid – fansen på diverse nettforum og Lyns allianseidrettslag satte da også en effektiv stopper for videre samtaler. Foreløpig?

I februar og mars 2011 skal det hoppes i Holmenkollbakken. La oss håpe det blir den bratteste idrettsøvelsen i Oslo det året.

God jul og godt nytt år fra oss i Skeid Nyhetsekspress.

Facebook    Deli.cio.us    Digg    StumbleUpon   
 

Hva vil du lese om? – tips redaksjonen

Redaksjon: Torger Bjørnstad (redaktør) torger@huset.no - Roar Wold roar.wold@gmail.com

Copyright © 2018 Skeid Fotball. E-post: post@skeid.no
Ansvarlig redaktør: Tarald Rohde. Kontakt webredaksjonen | Innhold kan ikke gjengis uten kildehenvisning til www.skeid.no
Nettsidene er produsert av Huset kommunikasjon & design as