Ny partner inn i sponsorpoolen

Skeid har fått entreprenørfirmaet Olaf  E. Eriksen AS som ny samarbeidsparter.
Olaf Eriksen webbilde

Skeid har  i den siste tiden jobbet med å bygge opp Skeid Byggpool. Skeid skal gjennom sitt B2B program skape positive relasjoner for partnerne både mot klubbens medlemmer, deres foresatte og familier samt overfor respektive partnere i ”byggpoolen”.

Vi har vært på jakt etter et entreprenørfirma som passet til Skeid sin profil samt vår strategi rundt en byggpool. Nå er Olaf E. Eriksen på plass.

I vårt første møte med daglig leder Tom Hjorth ble vi både imponert over hans fotballkunnskaper og faglig kunnskap innenfor sitt virke. Vi forstod raskt at et partnerskap her ville passet som” hånd i hanske” og vi ser nå frem til et godt partnerskap

Litt om 100 års jubilanten Olaf E Eriksen (utdrag fra tekst av Endre Sverdrup i bygg.no)

100 år har gått siden Oslo-gutten Olaf Edvard Eriksen la ned første murstein i entreprenørbedriften som fikk hans navn. Den gamle muremesterens bedrift har holdt det gående siden starten, og i år kan de ansatte feire seg selv. Det som startet som én mann med murskje helt i begynnelsen av forrige århundre, er nå en konkurransedyktig og ettertraktet totalleverandør med 28 ansatte. Ved 100-årsmerket er kun to av disse murere.

– Det har vel litt med min bakgrunn å gjøre, smiler daglig leder Tom Hjorth.

48-åringen fra Manglerud i Oslo er første sjef i Olaf E Eriksen som ikke deler etternavn med grunnleggeren. Bedriften holdt seg i familien til 2007, da barnebarnet Børre Eriksen ble uhelbredelig syk.

Tømrer Tom Hjorth hadde gått inn i bedriften som lærling samme dag som han fylte 18 år. Lojaliteten han hadde vist bedriften, overbeviste Børre Eriksen om at Hjorth var rett mann til å fortsette å bygge opp familiebedriften.

Oppdragene til Olaf E Eriksen kommer i mange forskjellige former innenfor nybygg, ombygging av fredede hus, oppussing av næringsbygg, renovasjon og sikringsarbeid. Også mindre oppdrag, som oppussing av leiligheter og hus tar bedriften. Oppdragsgiverne hører til både i det offentlige og det private, og de forskjellige jobbene varierer sterkt. I 2002 pusset de opp statsministerens kontor, i 2012 bygde de en enebolig på Bygdøy tidlig 1900-tallsstil med masse detaljer, nå arbeider de blant annet med sikring av departementene.

– Samtlige av våre håndverkere er fagfolk med svennebrev, og mange av disse er sikkerhetsklarert. Når man jobber i Regjeringskvartalet eller andre offentlige institusjoner hvor hemmelighold er viktig, må man ha god kontroll, forteller Hjorth.

– Vi er også veldig opptatt av å ta samfunnsansvar ved å lære opp egne ansatte. I snitt har vi fire, fem lærlinger sier han.

Hjorth forteller at kontinuitet og et godt arbeidsmiljø er høyt prioritert i bedriften, og at de fleste derfor fortsetter i Olaf E Eriksen AS etter avtatt svenneprøve. Mange av håndverkerne og prosjektlederne har jobbet i firmaet i 10-30 år.

Med en 100 prosent norskspråklig stab og 100 års erfaring med godt kvalifisert arbeid, kan Olaf E Eriksen tilby en kvalitet som har blitt en egen nisje. I 2012 hadde bedriften 452 store og små oppdrag i Oslo og omegn, og Hjorth ser stadig mulighetene for utvikling.

– Vi har mye å se tilbake på. Men vi holder blikket retter framover, smiler Hjorth.