Skeid G97 vant Atea Cup

Skeid G97 står som vinnere av Atea Cup 2013 på Valle etter å ha gjennomført en meget god turnering. Vi fikk bryne oss på god motstand og vi viste tidvis meget bra spill. Vi har en herlig gjeng med unge sultne spillere som elsker å spille fotball. Når vi klarer å forberede oss maks og holde ett så sterkt fokus gjennom hele turneringen så vet vi at resultatene også vil komme.

G16 Lagbilde Legea Cup

Gruppespill:

1. Follo - Skeid = 0-4, mål av Yassin x 2, Ridouan og Afrim
God start på turneringen. Vi møter ett litt redusert Follo fra start og tok kommandoen. Vi spiller hele 1.omgang på deres halvdel og produserer etter hvert både sjanser og mål. Når vi klarer å få tempo og spillvendinger så kommer vi oss gjennom. Trykket inn i boks på innlegg er mye bedre og vi får 3 mål før pause. 2.omgang er mer jevnspilt. Vi har en liten downperiode midt i omgangen, men får satt inn 4-0 ved Afrim etter en gjenvinning inne i deres boks. Bra gjennomført.

2. Skeid - Fredrikstad = 3-1, mål av Afrim, Sebastian og Thierry.
1.omgang er noe av det bedre vi har spilt på lenge. Tempo, intensitet og individuelle prestasjoner på høy nivå. At det kun blir med det ene målet av Afrim til pause er neste utrolig. Vi produserer masse målsjanser og FFK henger ikke med når vi får satt opp kantene med løpsvillige backer rundt seg. 2. omgang blir mer jevnt og spennende. FFK utligner på ett rotemål hvor vi ikke kommunisere bra nok og blir passive i avklaringssituasjoner. Det føltes veldig tungt å få den i fleisen etter en så god prestasjon frem til da. I minuttene etter utligningen så er vi dårlige. Vi slurver med pasningene og klarer ikke håndtere pasningene som kommer bak forsvarsfireren bra nok og ikke minst være gode nok i oppspillsfasen. Vi kjemper oss inn i kampen igjen og får en straffe etter en hands i feltet. Seba er sikker og vi er igjen i føringen. Nå handler det om å ha ro i spillet og ta de overgangene vi får. 3-1 kommer etter ett strålende angrep hvor vi får tredd igjennom på vår høyre side og Thierry kommer inn fra motsatt og setter det harde innlegget kontant i mål. Herlig! En meget fortjent seier, men vi er nære å rote det til.

3. Skeid - Rosenborg = 0-1
Vi var nesten klare for semi før kampen og det preget oss nok en del. RBK var meget aggresive og kompakte og gav oss lite rom å spille i. Vi virket litt tunge og utladet og kampen var nok en kjedelig affære for nøytrale tilskuere. RBK får sitt mål på en straffe i 2.omgang og vi klarer ikke mobilisere nok til å få en utligning. Kampen ebber ut og vi er allikevel gruppevinner.

Semifinale mot Askim:

Askim - Skeid = 2-6, mål av Thierry x3, Afrim, Yassin og ett selvmål.
Ett fysisk og hardtarbeidene Askimlag gav oss først og fremst utfordringer på dødballer. Vi hadde fokus på å ikke gi dem cornere og frispark fra korridor. Det klarte vi ikke veldig bra og Askim fikk sine dødballsituasjoner. Vi ryddet opp meget bra og de var ikke alt for farlige. Fremover har vi noen klasseangrep hvor vi ruller opp mest på vår høyreside med rido og bilal. Vi får 3 mål i førsteomgang hvor bevegelsene, tempo og trøkk i boks er strålende. 2,omgang er mer rotete, men vi har god kontroll og går opp i både 4-0 og 5-0 etter gode angrep. Etter det slipper vi plutselig Askim litt inn i kampen igjen og de redusere 2 ganger før vi tar oss sammen igjen og får satt inn vår sjette skåring. Alt i alt en meget god kamp hvor vi dominerer stort sett alt utpå banen.

Finale mot Vålerenga:
Skeid - VIF= 1-1, 4-3 på straffer.
En meget spennende og dramatisk finale blir avgjort på straffesparkkonkurranse. VIF begynner best og tar en tidlig ledelse etter at vi taper 2 dueller inne i egen boks. En tøff utfordring for oss. Vi kommer mer og mer inn i kampen og produsere etter hvert også sjanser. 2.omgang styrer vi fullstendig og jager utligning. Vi får noen enorme sjanser, men får ikke ballen i mål. VIF ligger med 9 mann på egen 16 meter og avklarer. Det gjør det trangt og vanskelig å komme til avslutninger. VIF er småfarlig på enkelte kontringer og vi blir mer og mer usikker på om vi skal få vår fortjente utligning. 3 min før slutt kommer endelig den herlig skåringen. En meget god Thierry hadde hatt mange forsøk før og endelig lyktes han. Smeller ballen i vinkelen etter litt klabb og babb inne i 16 m og vi jubler hemningsløst.
1x5 min golden goal står for tur. Vi kjører på og går for den avgjørende skåringen. Vi får ett frispark midt på VIF's sin halvdel. Ballen blir løftet inn midt foran mål og der kommer vår flyvende back rido og stanger ballen i mål. Vi jubler enda mer og tror vi har vunnet, men linjedommer vil ikke være med på det og vinker for offside. Utrolig merkelig. Vi kunne blitt straffet knallhardt akkurat der fordi VIF setter kjapt igang spillet igjen når nesten hele vårt lag står og jubler ved sidelinjen. Heldighvis er sully og seba våken og får stoppet overgangen til VIF. Dommer blåser av og dermed straffespark.
Straffesparkkonkurranse er litt bingo, men det handler om å ha kontroll på nervene og ville skåre. Sully, Basit, Sebastian og Thierry gjør akkurat det og når Trym redder 2 straffer fra VIF så er seieren vår.

Gratulerer også til Thierry og Ridouan som får utmerkelser for turneringens og finalens beste spiller.

Spillere som har vært med:
Trym, Kent, Rainer, Sander, Sondre, Ridouan, Sully, Anentan, Sebastian, Abas, Bilal,Thierry, Bilisuma, Tony, Yassin, Basit, Afrim, Denzel.

Stor takk til alle som har heiet på sidelinjen under hele turneringen
En ekstra stor takk til Ørjan Valla, Kristian Rem, Amar Fares og Skjalg Sæther for enorm støtte og hjelp under turneringen.


Copyright © 2018 Skeid Fotball. E-post: post@skeid.no
Ansvarlig redaktør: Tarald Rohde. Kontakt webredaksjonen | Innhold kan ikke gjengis uten kildehenvisning til www.skeid.no
Nettsidene er produsert av Huset kommunikasjon & design as