G16 helt til topps i prestisjeturnering!

Her kan du lese G16-trener Karl Otto Aakers oppsummering av turneringen:
G16 Legea Cup

Kamper:
1. Notodden – Skeid = 0-6, mål av Anenthan x2, Bilal x 2, Eshan, Ridouan
En perfekt start på turneringen. Prestasjon er sterk og vi får brukt hele troppen allerede i første kamp. Vi flytter ballen bra og holder tempoet oppe. Rapportene fra Notoddenleiren var at de sjelden hadde blitt så rundspilt før. Alle i gang og laget kunne forberede seg til møte med de to antatt beste lagene i puljen.

2. Skeid – Ullern = 2-1, mål av Afrim og Thierry
Etter rapportene en middels kamp hvor det er tett og spennende hele veien. Lite sjanser og tette dueller. Ullern tar ledelsen og vi blir jagende etter en utligning. Ett formasjonsbytte og noen bytter gjør susen og de 10 siste minuttene blir avgjørende for resten av turneringen. Vi får 1-1 på ett glimrende angrep hvor afrim får satt ballen i lengste. Lettelsen er stor og når vi også klarer å avgjøre kampen etter en skåring av Thierry så er vi sikret kvartfinale og følelsen av å klare å snu en tett kamp viser seg å ha en uvurderlig betydning for selvtillit og troen.

3. Mandalskameratene – Skeid = 1-1, mål av Ridouan
Kamp om gruppeseieren. MK er ett meget fysisk lag med mye lange baller på en svær spiss. Vi har allikevel bra kontroll på kampen og er aggressive og gode i gjenvinningen i store perioder. Vi kommer under 0-1 etter at vi ikke klarer å plukke opp en retur fra forsvaret og deres sentrale midt får avansere og knalle ballen utagbart i nett taket bak Trym. Igjen kommer vi bakpå og må jage utligning. Vi endrer igjen formasjon og får til slutt vår fortjente utligning 5 min før slutt ved ridouan. Ett bra angrep hvor Thierry får avsluttet, men keeper redder og der er, for øyeblikket høyrekant, Ridouan og setter inn returen. Kampen ebber ut og vi er gruppevinnere på bedre målforskjell en MK.

4. Kvartfinale: Stabæk – Skeid = 0-0, 3-4 etter straffer
En meget spennende og tett kamp hvor det skapes lite sjanser, men hvor vi føler at vi sitter med initiativet i kampen. En liten glipp avgjør ofte slike kamper, men med gode keepere i begge mål så blir det ingen skåringer etter ordinær tid og etter 2x5 min. ekstraomganger. Dermed straffespark konkurranse.
Keepere er meget avgjørende her og når Christoffer både redder første straffe fra stabæk og deretter skårer selv på vår første så var det nesten bestemt hvem som var sjefen. Våre målskårere var Sebastian, Abas, Chris og Thierry får æren av å sette siste og avgjørende straffen. Gleden er enorm og vi jubler hemningsløst over å slå ett lag som har vært irriterende heldig i tidligere matcher. Nå var det vår tur!

5. Semifinale: Skeid – Midtjylland = 1-0, Mål av Thierry
Spennende å møte ett dansk topplag. Nerven er til å ta og føle på og vi har perioder hvor vi er meget gode og er svært uheldige som ikke får utteling. MJ har også sine perioder og Chris må virkelig frem med klasseredninger for å holde oss inn i kampen. Igjen går kampen til ekstraomganger. Avgjørende skåring kommer etter at Bilal drar seg elegant fri på høyre og slår ett perfekt innlegg på bakerste der thierry henger i luften og knuser backen i luften og stanger ballen i vinkelen. Fantastisk! Vi vinner på golden goal og er i finalen.
G16 Lagbilde Legea Cup

6. Finale: Skeid – Mandalskameratene = 2-0, mål av Afrim og Yassin
Med kun 2 timer fra semi'en er slutt til finalen starter så får vi det hektisk. Vi skal pakke og forflytte oss til kamparenaen. Igjen viser gutta en glimrende ståpåvilje og innsats og med hjelp av foreldre så er vi klar i garderoben kun en ½ time før avspark. Her handler det ikke om taktisk prat og flytting av brikker på tavla. Her var det å få liv i bein og hoder igjen. De som klarer å mobilisere mest vil vinne denne kampen. MK hadde vært igjennom en knalltøff semi mot Viking og var nok enda mer slitne enn oss. Kampen bærer preg av to utslitte lag som fører til en del dårlig pasninger. Vi tar fullstendig kontroll over kampen og det er kun på dødballer at MK er farlige. Vi får til slutt 1-0 etter veldig bra forarbeid av Yassin og Bilal hvor Afrim får headet inn ballen på lengste. Lettelse. Med kun 1-0 er det spenning hele veien med oss som det klart førende laget. Vi produserer noen enorme sjanser, hvor headingen til abas i tverrligger og ned er det desidert nærmeste.
2- 0 kommer 5 min ut i 2.omgang. Yassin hadde fått klar beskjed av Ørjan om og ikke skyte på keeper, men heller sette den i lengste hjørne når han kommer skrått inn fra venstre. Lydig som yassin kan være så drar han først av 2 spillere før han klinker ballen i lengste kryss. Har Yassin skåret ett vakrere mål? Resten av kampen handler om å holde konsentrasjonen.
Det klarer vi og når dommeren blåser av etter 3 tilleggsminutter så er vi så utmattet at vi nesten ikke klarer å juble. Etter ett par skikkelig magadrag så sitter "sa-sa-sa" som en perfekt avslutning på en strålende turnering.

Link med bilder fra Notodden sin hjemmeside

Spillere som har bidratt:
Trym, Christoffer T, Anentan, Sully, Rainer, Ridouan, Sander, Sondre, Elias, Sebastian, Abas, Thierry, Bilal, Afrim, Yassin, Eshan, Bilisuma

Stor takk til Ørjan Valla som stepper inn og leder laget i de 2 første kampene alene og som setter standeren for resten av turneringen. Bra med en med vinnererfaring å diskutere med underveis!

Stor takk også til Marius som stiller opp sammen med Ørjan første natten og gjør jobben som altmuligmann glimrende.

Veldig bra også at så mange foreldre kommer opp på søndag og hjelper oss med transport og rydding på klasserom. Dessuten er jo alle en stor støtte fra tribunen. Det trenger gutta.

Å kunne endelig stå som vinner av en slik prestisjeturnering er ett resultat av hard jobbing over langt tid. Vi har hatt mye marginer imot på tidligere forsøk, men vi må også innrømme at vi ikke alltid har vært gode nok. Denne gangen hadde vi marginer på vår side og vi var mer enn gode nok i hver kamp. Å klare å være gode på detaljer og forberede seg best mulig har vært avgjørende.

Nå venter hverdagen igjen og ett seriespill som gir oss mange tette og spennende kamper. Vi gleder oss!



Copyright © 2018 Skeid Fotball. E-post: post@skeid.no
Ansvarlig redaktør: Tarald Rohde. Kontakt webredaksjonen | Innhold kan ikke gjengis uten kildehenvisning til www.skeid.no
Nettsidene er produsert av Huset kommunikasjon & design as