Neste kamp for A-laget

Dato: Lørdag 20. juli kl 16.00
Kamp: Kråkerøy - Skeid
Sted: Kråkerøy stadion

Grasrotandelen
toalettpapir-knapp

Sterkt bortepoeng mot Sprint-Jeløy

Skeid sikret seg et poeng med en scoring på overtid i den tøffe bortekampen mot Sprint-Jeløy. Ikke tøff med tanke på motstanderlaget, men mest tøft på grunn av en forferdelig gressmatte og en dommer med enormt markeringsbehov.

Det er sjelden man finner det nødvendig og fokusere så mye på dommerstanden i et kampreferat, men denne gangen er vi nødt til å gjøre et unntak. For dagens dommertrio leverte en av de svakeste dommerprestasjonene jeg har sett på lang tid. I store deler av kampen dømte han i favør 80-20 i hjemmelaget, ga Skeid flere uforståelige gule kort og frispark imot, ignorerte et soleklart straffespark til Skeid samt flere frispark Skeid skulle hatt, og godkjente hjemmelagets mål til tross for at det skulle vært annullert.

En vanskelig bane
Men nok om dommeren. Tilbake til kampen. Skeid manglet Idar Nordby Lysgård, Espen Røisland, Stian Kristoffersen og Nasir Dernjani til denne kampen. Dermed gikk Skeid ut i en skeiv 4-4-2-formasjon uten en skikkelig høyrekant, og fokuserte heller på venstrekanten.

I starten av kampen var det tydelig at begge lag var preget av svært vanskelige forhold. På en elendig gressmatte slo ikke overraskende Sprint-Jeløy langt ved en hver anledning. Skeid gjorde det samme i starten av kampen, men forsøkte etter hvert og spille mer og mer fotball på det vanskelige underlaget. Det gjorde de til tider svært godt, men en og annen feilpasning ble det som følge av underlaget.

Bruno Leite viste seg hele tiden å være en trussel mot Sprint-Jeløy med sin eminente teknikk, og etter cirka 20 minutter kjempet han seg igjennom Sprint-forsvaret. Alene med keeper ble han felt av en forsvarsspiller, og dommeren burde gjort jobben sin og dømt et soleklart straffespark. Men av uforståelige grunner valgte dommeren og la spillet gå videre. En fryktelig svak dommeravgjørelse!

De første tretti minuttene av omgangen fikk publikum servert en stilstudie i halvsjanser. Skeid hadde de fleste halvsjansene og var kun en touch og en dårlig sprett unna ved et par anledninger, mens Sprint skapte lite. Det var dog de som fikk kampens første skikkelig sjanse etter 35 minutter, etter et flott innlegg. Men Sebastian Harung fikk slått angrepet unna.

Like etter kom Skeid inn via høyrekanten etter et flott angrep. Jens Rongved får avsluttet, og ballen går i mål. Men dommeren annulerte for offside. En sjelden avgjørelse dommeren gjorde riktig i kampen.

Like før pause tok Sprint-Jeløy ledelsen på et kontroversielt vis. Ikke overraskende på en dødball. Etter klabb og babb i feltet fikk en Sprint-spiller dratt med seg ballen tilsynelatende med hjelp av hånda, og fikk satt ballen i mål bak Harung i Skeidmålet. Dommeren godkjente målet til tross for enorme protester fra Skeid, og dermed kunne hjemmelaget kort tid etter gå til pause med en ledelse.

Forsøk på godt spill ga både glede og frustrasjon på tribunen
Skeid gikk ut i andreomgang og tok kommandoen over kampen, dog uten å skape de største sjansene. Sprint-Jeløy la seg ikke overraskende langt tilbake på banen, og de første 25 minuttene av omgangen var frustrerende for oss på tribunen. Skeid forsøkte å spille fotball på det vanskelig underlaget, men mistet ballen ofte som følge av dette. De få gangene Skeid klarte å komme seg igjennom resulterte det kun i halvsjanser.

Så kom Abdi Hussein innpå, og angrepene begynte og bli sentrert mot venstrekant og delvis mot midtbanen. Dette ga resultater, og Skeid begynte og skape sjanser. Etter et godt innlegg fra Hussein fikk Thun en tå på ballen fra fem meter, men desverre for Skeid like utenfor. Ikke lenge etter var det Jens Rongved sin tur, men det skrudde skuddet gikk like utenfor keepers venstre kryss.

På overtid kunne endelig Skeidsupporterne på tribunen juble. Et frispark ble slått kort ut på venstresiden, hvor Abdi Hussein fikk god tid til å sikte. Innlegget fant Henrik Salveson på bakre stolpe, som dundret inn utligningen på hel volley. En meget vakker scoring! Skeid kunne stukket av med seieren ikke lenge etter scoringen, men frisparket som fulgte ble headet over. Dermed endte kampen med 1-1, og Skeid påførte Sprint-Jeløy sitt første poengtap på hjemmebane for sesongen.

KAMPFAKTA:
Sprint-Jeløy – Skeid 1-1 (0-1)
3.Divisjon – Avdeling 1
Bellevue Idrettspark
Tilskuere: ca 80. og en haug med insekter

1-0 (40)
1-1 Henrik Salveson (90)

LAGET:
Sebastian Harung
Aksel Guerra – JoA Gundersen – Martin Vethe – David Lundström
Jens Rongved – Bruno Leite – Laco Smatana – Henrik Salveson
Adrian Thun – Stian Nikodemussen

BYTTER:
Abdi Hussein for Stian Nikodemussen
Vegard Wrålid for David Lundström

Facebook    Deli.cio.us    Digg    StumbleUpon   

Copyright © 2018 Skeid Fotball. E-post: post@skeid.no
Ansvarlig redaktør: Tarald Rohde. Kontakt webredaksjonen | Innhold kan ikke gjengis uten kildehenvisning til www.skeid.no
Nettsidene er produsert av Huset kommunikasjon & design as