Neste kamp for A-laget

Dato: Lørdag 20. juli kl 16.00
Kamp: Kråkerøy - Skeid
Sted: Kråkerøy stadion

Grasrotandelen
toalettpapir-knapp

Flau vind – flaut tap

Etter tre seiere av tre mulige kom Skeid fryktelig hardt ned på jorda i dagens bortekamp mot Oppsal. Hjemmelaget ga seg ikke før de hadde satt fire baller i buret, og kunne til slutt juble for en fullt fortjent seier.

 

Oppsal tok kommandoen fra start, og styrte det som skjedde på banen. Allerede etter femten minutter hadde Idar Nordby Lysgård hatt tre kjemperedninger, og det virket ikke som Skeid kom ut av startblokka i det hele tatt. Først etter 28 minutter kom Skeid til en avslutning, et skudd fra Villiam Strømme som gikk et par meter utenfor.

17. mai allerede?
Etter 30 minutter tok Oppsal ledelsen, men det målet kom etter en svært svak dommeravgjørelse. Oppsals høyrekant spilte ballen forbi Vegard Wrålid, før han kastet seg inn i Skeids høyreback som ikke gjorde et forsøk på å stoppe han. Linjemannen hadde tatt 17. mai på forskudd og vinket besatt for straffe. Straffeleggeren var iskald og satte ballen til side for Nordby Lysgård, og dermed 1-0 til hjemmelaget.

Like før pause økte hjemmelaget sin ledelse på en corner. Corneren endte på bakerste stolpe, og en Oppsal-spiller headet ballen inn foran mål, hvor en av hans lagkamerater sto helt alene på fem meter og fikk en enkel jobb med å heade inn Oppsals andre mål for dagen. Svakt forsvarsspill, og ikke lenge etter blåste dommeren av 1. omgang. Skeid gikk i garderoben med 0-2 i målprotokollen, og hadde levert en grusom førsteomgang.

Grep ble tatt
Kjell Sverre Hansen Wold tok grep i pausen, og gjorde to bytter samtidig som enkelte spillere byttet posisjoner på banen. Dette, kombinert med at Oppsal la seg bakpå bidro til at det nå var Skeid som tok styring da dommeren startet andre omgang. Endelig så man Skeid-spillere som gikk villig på løp, man så et Skeid-lag som turde og holde ballen i laget og man så et Skeid-lag som virkelig kjempet mer for poengene.

Det var bare et problem; det ble ikke skapt noen sjanser. Oppsal klarerte stort sett unna det som kom, og virket og ha full kontroll i det bakre ledd. I hvert fall fram til det 65.minutt, for da ble Skeid snytt for en soleklar straffe. Nasir Dernjani ble lagt kontant i bakken innenfor 16-meteren, men linjemannen som tidligere hadde vært svært så ivrig med flagget valgte nå av uforståelige grunner og holde flagget nede.

Isteden var det Oppsal som ti minutter senere kontret inn sitt tredje mål, på sin første sjanse i andre omgang. En kjempekontring endte til slutt opp hos Oppsals gode nr. 10, som alene med Lysgård ikke gjorde noen feil. Dermed sto det 3-0 på tavla.

Skeid hadde trykket det siste kvarteret og produserte et par sjanser ved blant annet David Lundström på corner og Stian Nikodemussen på et godt skudd, men ellers var det bare halvsjanser og melde om. Den kanskje morsomste episoden i kampen kom da Nikodemussen dyttet(!) dommeren over ende i en duell, men heldigvis innså nok dommeren at det var han som sto i veien, og ga ikke Nikodemussen noe kort.

På overtid kontret likegodt Oppsal inn sitt fjerde for dagen etter en uvanlig svak touch av Bruno Leite, og ydmykelsen var komplett. Oppsal vant 4-0, og påførte Skeid sitt første tap for sesongen.

Hva nå?
Skeid bør ta lærdom av denne kampen. Ingenting kommer av seg selv, og selv i 3. divisjon må man krige og kjempe for poengene. Oppsal viste dette i dag, Skeid gjorde det ikke. Allerede på onsdag får Skeid en glimrende mulighet til å vise supporterne sine at de virkelig vil være med og kjempe for opprykk denne sesongen. Da kommer Sparta Sarpsborg på besøk til Nordre Åsen.

KAMPFAKTA:
Oppsal – Skeid 4-0 (2-0)
3. divisjon avdeling 2
Trasop kunstgress
Tilskuere: ca. 200

1-0 (30)
2-0 (44)
3-0 (75)
4-0 (90)

LAGET (4-4-1-1):
Idar Nordby Lysgård
Nasir Dernjani – JoA Gundersen – Martin Vethe – Vegard Wrålid
Villiam Strømme – Laco Smatana – Bruno Leite – Stian Kristoffersen
Jens Rongved
Adrian Thun

BYTTER:
28 min: David Lundström for Adrian Thun
45 min: Stian Nikodemussen for Laco Smatana
45 min: Espen Røisland for Vegard Wrålid

 

Facebook    Deli.cio.us    Digg    StumbleUpon   

Copyright © 2018 Skeid Fotball. E-post: post@skeid.no
Ansvarlig redaktør: Tarald Rohde. Kontakt webredaksjonen | Innhold kan ikke gjengis uten kildehenvisning til www.skeid.no
Nettsidene er produsert av Huset kommunikasjon & design as