Neste kamp for A-laget

Dato: Lørdag 20. juli kl 16.00
Kamp: Kråkerøy - Skeid
Sted: Kråkerøy stadion

Grasrotandelen
toalettpapir-knapp

Festfotball på Nordre Åsen

Skeid knuste et ungt Nesodden-lag i kveld. Er det mulig og skrive et detaljert kampreferat når klasseforskjellen var så stor som den var i dag?

Se bilder fra kampen på facebook. Fotograf: Martin Holthe Johansen.

La det ikke være noen tvil: klasseforskjellen på lagene var stor. Nesodden stilte med et ungt lag og fikk virkelig kjørt seg mot et offensivt Skeid-lag som spilte på hele sitt register i løpet av kampen.

Dramatikken i denne kampen startet allerede etter et minutt. Da presterte Nesoddens keeper og skade seg på et utspill. Men, bortelaget hadde ikke med noen reservekeeper, og dermed valgte keeper og bite tennene sammen. Til syvende og sist var han likevel sitt lags suverent beste spiller, til tross for at han måtte plukke syv baller ut av nettet. Skeid sløste nemlig vilt med sjansene, og hadde hele  28 skudd på mål i løpet av kampen.

Ja, du leser riktig. Hele 28 ganger traff Skeid mellom stengene i dag. La oss ta en titt på statistikkene: 40-3 i avslutninger. 28-1 i skudd på mål. 12-3 i cornere. 25-0 i målsjanser. Og ikke minst: 7-0 i mål. Hvis det var noen tvil om hvor stor klasseforskjell det var i dagens kamp, så feier disse tallene all mulig tvil til side. Takk til Petter Halvorsen som kom med disse tallene.

Det tok tid før det første målet kom...
Men, la oss snakke litt om kampen også. Det første målet kom etter 32 minutter. Men før dette hadde Skeid-supporterne på tribunen sett flere store sjanser blitt brent. Både Henrik Salveson, Stian Nikodemussen, Adrian Thun, Laco Smatana, Jens Rongved, Villiam Strømme og Nasir Dernjani hadde alle brent sjanser flere så i mål. Men til slutt var det Salveson som satte ballen i mål etter et fint innlegg fra Strømme.

Like før pause ble ledelsen doblet, og det var den notoriske målscoreren (kremt) Simen Thøgersen som headet inn en corner etter litt klabb og babb i feltet. Like etter dette blåste dommeren til pause. Skeid ledet 2-0, men ledelsen burde vært betydelig større. Sjelden hadde vi sett et Skeid-lag som spilte såpass herlig og underholdende offensiv fotball, men som brant så mange sjanser som de gjorde.

Så kom andre omgang.

Dominansen fortsatte.

Skeid fortsatte og skape sjanser når dommeren startet andre omgang, men nå var effektiviteten mye bedre. Allerede fem minutter uti andre omgang kom 3-0, en lekker scoring av Nikodemussen som skrudd ballen i krysset over en desperat hoppende forsvarsspiller på streken. Men Skeid var ikke ferdig, og Martin Vethe viste fram noe vi ikke hadde sett fra han tidligere: en glimrende pasningsfot! Han trer ballen elegant igjennom forsvaret til Salveson, som enkelt rundet keeper og satte inn 4-0. Klassefotball!

Men var Skeid ferdige? Nei, det var de ikke. Fire minutter senere brant en frustrert Adrian Thun en gedigen sjanse etter et bra innlegg fra Dernjani. Men to minutter senere kom 5-0, og nok en gang var det Nikodemussen som var målscorer. Fem minutter senere var så Nikodemussen tilrettelegger. Skeid hadde frispark på hjørnet av sekstenmeter, og i et øyeblikk så det ut som de kranglet om hvem som skulle ta frisparket. Men, det var bare et spill for galleriet. For Nikodemussen tok fart, men spilte ballen til Strømme som var på løp, og hamret ballen inn bak keeper i nærmeste hjørne. Et vakkert mål! Rett og slett et deilig og vakkert mål!

Nå roet Skeid seg ned. I hvert fall målmessig. For sjansene fortsatte og komme. Innbytter Dreni Ademaj holdt dribleshow i sekstenmeteren og satte nesten inn det syvende etter 69 minutter, og på høyrekant serverte Nasir Dernjani den ene finta etter den andre, og gjorde den stakkars venstrebacken svimmel. Høyrebacken hadde også problemer, men valgte og ty til ufine midler for å stoppe Skeid-spillerne. To ganger resulterte dette i gult kort, det siste kortet etter 76 minutter, og dermed marsjordre.

Endelig, Thun!
Med fire minutter igjen på klokka kom øyeblikket Skeid-supportere hadde ventet tre kamper på: Adrian Thun fant veien til nota. 7-0 etter et flott innlegg fra Simen Nordnes. Thun selv uttrykte stor fornøyelse med endelig å ha funnet veien til nettmaskene, spesielt med tanke på sjansene som ble brent i løpet av kampen. Forhåpentligvis er dette starten på en lang rekke med scoringer for den talentfulle spissen!

Skeid endte dermed med 7-0. Det burde vært det dobbelte. Men klager man når man vinner 7-0? Nei, det gjør man ikke.

SA-SA-SA!!

KAMPFAKTA
Skeid – Nesodden 2 7-0 (2-0)
3. divisjon – avdeling 2
Nordre Åsen kunstgress

Tilskuertall: Det hørtes ut som 5-600, men var nok ikke mer enn 150.

1-0 Henrik Salveson (32)
2-0 Simen Thøgersen (45)
3-0 Stian Nikodemussen (50)
4-0 Henrik Salveson (51)
5-0 Stian Nikodemussen (56)
6-0 Villiam Strømme (63)
7-0 Adrian Thun (86)

LAGET (4-4-2)
Idar Norby Lysgård
Nasir Dernjani – JoA Gundersen – Martin Vethe – Vegard Wrålid
Villiam Strømme – Laco Smatana – Jens Rongved – Henrik Salveson
Stian Nikodemussen – Adrian Thun

BYTTER:
45: Simen Thøgersen for Laco Smatana
68: Simen Nordnes for Jens Rongved
68: Dreni Ademaj for Stian Nikodemussen

 

Facebook    Deli.cio.us    Digg    StumbleUpon   

Copyright © 2018 Skeid Fotball. E-post: post@skeid.no
Ansvarlig redaktør: Tarald Rohde. Kontakt webredaksjonen | Innhold kan ikke gjengis uten kildehenvisning til www.skeid.no
Nettsidene er produsert av Huset kommunikasjon & design as