Neste kamp for A-laget

Dato: Lørdag 20. juli kl 16.00
Kamp: Kråkerøy - Skeid
Sted: Kråkerøy stadion

Grasrotandelen
toalettpapir-knapp

En serieåpning med håp om at noe er på gang?

Det ble 3 poeng i serieåpningen for Skeid i 3.divisjon, etter å ha slått Fredrikstad 2 med 3-1. Skeid leverte en meget god kamp i banespillet mot Fredrikstads unge mannskap, og seieren burde vært mye større. Men så var det og få ballen i mål da…

Mellom 150 og 200 tilskuere møtte opp på Nordre Åsen Kunstgress, alle spente på hva Skeid ville ha og stille med denne sesongen. Med nesten et helt nytt lag hadde resultatene fra vinterens treningskamper vært varierende, og det hjalp ikke at det ble exit i cupen allerede i første kvalifiseringsrunde. Men med denne kampen viste Skeid at det bor mye bra i laget, og det blir spennende og se om det gode spillet fra denne kampen varer ut sesongen!

 

Ville vise seg frem!
Skeid tok kommandoen over kampen fra start, satte laget sitt høyt på banen og stresset ungguttene til Fredrikstad til flere balltap. Skeid spilte på det trygge og lot ballen trille når de fikk muligheten, og ventet tålmodig på sjansene som de visste ville komme. Etter åtte minutter fikk vi den første smakebiten på at dette kunne bli en god kamp for hjemmelaget, da Adrian Thun fikk til et flott innlegg, som til slutt havnet hos Villiam Strømme, som skjøt like utenfor keepers venstre kryss.

Men knappe minuttet senere kom kveldens første scoring. Etter et flott Skeidspill ble Henrik Salveson spilt igjennom på venstrekanten, og alene med keeper var Salveson sikker som banken og plasserte ballen under en sprellende keeper og i det bortre hjørnet. 1-0 til Skeid, og en fullt fortjent ledelse!

Skeid fortsatte og skape sjanser etter dette. Rundt fem minutter senere knallet Salveson til på et skudd fra 20 meter som keeper reddet, og ikke lenge etter var det Strømme sin tur igjen til å forsøke seg med skuddfoten, men nok en gang strøk ballen stolpen.

Utligning ut av intet
Fotball er en herlig idrett, og en av grunnene til dette er at alt virkelig kan skje. Denne følelsen var det flere på tribunen som satt med da Fredrikstad 2 etter 23 minutter kom i angrep for første gang. Og når de først angrep, så tok de virkelig godt vare på sjansen. Vegard Wrålid misset i en duell med deres høyrekant, som forserte inn i feltet og satte ballen iskaldt bak keeper Lars Ove Løseth. En utligning ingen så komme på dette tidspunktet, men et flott mål like fullt.
 
Heldigvis lot ikke Skeid seg påvirke av dette, og fortsatte og spille sitt eget spill. Og sjansene kom. Villiam Strømme var skuddkåt som bare det og satte nesten ballen i mål med et godt skudd et par minutter senere, og når Bruno Leite prøvde seg ikke lenge etter måtte keeper strekke seg så lang han var og parere skuddet. Ikke lenge etter prøvde også Henrik Salveson seg på et frispark, som skrudde et par centimetere på utsiden av stolpen istedenfor på innsiden.

Men Fredrikstad 2 var slettes ikke ufarlige, og etter 39 minutter kom de med deres andre sjanse i kampen. Og hvilket skudd det var! En FFK-spiller fikk ballen på rundt 40 meter og hamret til på halv volley! Et utrolig skudd som kun ble hindret og fyke i nettet etter en glimrende av Lars Ove Løseth! 

Endelig!
Men så, med kun et par minutter igjen til pause, tok Skeid på ny ledelsen. Adrian Thun kombinerte fint med Bruno Leite på venstre siden, noe som resulterte i at Leite kom alene med keeper. Med en iskald avslutning så kald at man nesten kunne se frostrøyk sive ut av fotballskoen satte han ballen til side for keeper og trillet ballen i hjørnet. 2-1 til Skeid, en ledelse som viste seg å holde helt til pause.

Når andreomgang startet opp igjen så var det tydelig at Skeid gikk på banen med mål om å få avgjort kampen. For i andreomgang var det spill mot et mål. Skeid kjørte kampen totalt og rullet opp det ene angrepet etter det andre, og ofte føltes det som sjansene ble skapt på løpende bånd.

Allerede etter et minutt ble Jens Rongved spilt fint igjennom, men avslutningen strøk stolpen. Kun et par minutter senere var det Joa Andreas Gundersen sin tur på en corner, men headingen gikk over. Rongved var på farten ikke lenge etter og serverte et godt innlegg til Henrik Salveson, som headet ikke langt over. Og ikke lenge etter dette igjen var det Nikodemussen sin tur, og da var det stolpen som sto i veien! At ingen av disse fire sjansene fant veien til nettmaskene var på grensen til utrolig!

Nikodemussens første mål på lang tid!
Men Skeid ga ikke opp, og fortsatte og produsere sjanser. Den største av disse kom Adrian Thun til når det gjensto et kvarter på klokka, men skjøt utenfor alene med keeper. Men så, med 8 minutter igjen på matchuret, kom endelig kveldens tredje scoring. Villiam Strømme chippet ballen inn i feltet, og ballen havnet hos Stian Nikodemussen, som enkelt satte ballen flott i mål, Nikodemussens første offisielle scoring for Skeid på lang, lang tid!

Helt på tampen ble Skeid også snytt for en soleklar straffe da Nasir Dernjani ble hektet innenfor sekstenmeteren, men av uforståelige grunner valgte verken dommer og blåse eller linjemann og vinke. Uansett, kampen endte med 3-1 til Skeid, og 3 poeng i serieåpningen!

Mye positivt!
Selv om motstanden var ung så gjennomførte Skeid en god og solid kamp. I motsetning til altfor mange kamper i vinter så ble det produsert sjanser på løpende bånd, og Skeid hadde full kontroll på kampen i alle lagdeler stort sett hele kampen igjennom. Dessverre var ikke effektiviteten like bra som resten av spillet, for da hadde seieren vært betydelig større.

Helt på tampen må man også komme med litt ros til motstanderen. Som tidligere nevnt stilte Fredrikstad 2 med et rent juniorlag i dag, men de skal ha ros for å yte maksimal innsats i 90 minutter. FFKs unggutter ga aldri opp, til tross for at hjemmelaget hadde et solid grep på kampen. 

KAMPFAKTA:
Skeid – Fredrikstad 2 3-1 (2-1)
3.Divisjon Avdeling 1
Nordre Åsen Kunstgress

1-0 Henrik Salveson (9)
1-1 (23)
2-1 Bruno Leite (43)
3-1 Stian Nikodemussen (82)

LAGET (4-2-1-3)
Lars Ove Løseth
Nasir Dernjani– JoA Gundersen – Simen Thøgersen – Vegard Wrålid
Martin Vethe – Bruno Leite
Jens Rongved
Villiam Strømme – Adrian Thun – Henrik Salveson

BYTTER:
45. Stian Nikodemussen inn for Simen Thøgeresen
70. Dreni Ademaj inn for Henrik Salveson
88. Simen Nordnes inn for Jens Rongved

Facebook    Deli.cio.us    Digg    StumbleUpon   

Copyright © 2018 Skeid Fotball. E-post: post@skeid.no
Ansvarlig redaktør: Tarald Rohde. Kontakt webredaksjonen | Innhold kan ikke gjengis uten kildehenvisning til www.skeid.no
Nettsidene er produsert av Huset kommunikasjon & design as