Neste kamp for A-laget

Dato: Lørdag 20. juli kl 16.00
Kamp: Kråkerøy - Skeid
Sted: Kråkerøy stadion

Grasrotandelen
toalettpapir-knapp

Cupeventyret stoppet i første hinder

Det blir ikke noen tur til Ullevål i år heller. Oslo City vant 3-1 på Nordre Åsen etter en kamp preget av ekstreme marginer, uflaks og en dommertrio med en noe svak dag på jobb. 

Fotograf Martin Holthe Johansen tok bilder fra kampen, sjekk facebook HERfor bilder.

 

Det var et noe redusert Skeid-lag som entret kunstgressmatta til årets virkelig første store test. Stian Kristoffersen var ute med skade, det samme gjaldt Jens Rongved og Vegard Wrålid, mens Laco Smatana måtte gi seg under oppvarmingen. Stian Nikodemussen var heller ikke klar, mens sjefen sjøl Kjell Sverre Hansen Wold overlot ansvaret for kampen til Petter Halvorsen. Med kun to utespillere på benken tok Skeid kontroll over kampen fra start.

Et «vanlig» bortelag på Nordre Åsen?

Ikke overraskende la Oslo City seg kompakt bakover på banen, og lot Skeid styre ballen omtrent hele omgangen. Dette er nok noe flere lag kommer til å gjøre på Nordre Åsen denne sesongen, og da er det viktig at Skeid har et spill som gjør at de kan spille ut en slik motstander. Dette spillet så vi tendenser til i første omgang, men ikke nok. Skeids første store sjanse kom etter 19 minutter, og da kom den på en dødball. Henrik Salveson slo et fint frispark inn i feltet, og ballen havnet til slutt hos JoA Gundersen, som fra åtte meter skjøt ballen like utenfor stolpen. En stor sjanse!

Vi fortsatt og styre kampen etter dette, men kom ikke til de aller store sjansene. Oslo City viste klart og tydelig at de ikke ville angripe på noen annen måte enn gjennom kontringer, men de gangene Skeid tapte ballen var City upresise i spillet sitt. Derfor var Idar Nordby Lysgård i målet aldri truet.

Skeids andre mulighet i første omgang var det Bruno Leite som stor for, etter fint spill på høyresiden slo han et hardt innlegg foran kassa, som Adrian Thun var centimetere unna og nå.

IKKE straffe?!

Etter 33 minutter av første omgang kommer omgangens store snakkis på sidelinjen. Adrian Thun blir spilt fint igjennom, og når en jagende ball før keeper, som likegodt legger Thun rett i bakken. Utrolig nok vinker dommeren spillet videre. I den påfølgende duellen blir også Henrik Salveson tatt, men nok en gang blir det ikke dømt noen ting. En absurd situasjon, for det er var få som skjønte noe av hvorfor det ikke ble dømt straffe. Den var soleklar!

Omgangens tredje store Skeid-sjanse ble også det siste sparket på ballen. Dreni Ademaj skjøt knallhardt fra 11 meter, men skuddet traff utrolig nok Adrian Thun som sto på streken! Dermed vinket dommeren av for offside. En utrolig situasjon, men det var også det siste som skjedde i omgangen, for sekunder senere blåste dommeren av. Dermed 0-0 til pause.

Så var det dette med marginer…

Etter 5 minutter av andre omgang kom Oslo City til sin første offensive involvering i kampen. Et frispark ble slått inn i feltet, og på bakre stolpe falt flere spillere fra begge lag. Dommeren viste ikke tegn til å blåse, men rundt 8-9 sekunder etter at spillerne hadde begynt og falle vinket plutselig linjemann for harde livet. Det ble dømt straffe til Oslo City på noe ingen forsto noe av, men straffe ble det uansett. Den straffen reddet Idar Lysgård, men på returen var Nahom Debesay sikker, og ga Oslo City ledelsen i kampen.

Etter dette satte Skeid naturligvis laget høyere på banen, men de virkelig store sjansene uteble. Men fem minutter etter målet ble Oslo City redusert til 10 mann. City-spiller Shariff Cham var altfor høyt oppe med en fot og sparket Simen Nordnes i ansiktet i en duell, og dommeren kunne ikke gjøre noe annet enn å gi han sitt andre gule kort, og dermed marsjordre. Snaue fem minutter senere kom Skeids første store sjanse i andreomgang, fra et frispark fra Henrik Salveson, som traff klokkerent i tverrligger. En stor sjanse!

Men, så var det dette med marginer igjen, for plutselig kontret Oslo City, og sekunder senere lå ballen bak Idar Lysgård i Skeid-buret, og dermed økte Oslo City sin ledelse, på sin første skikkelige sjanse i kampen. Det er lov å være effektive i fotball, men snakk om marginer!

Endelig straffe!

Snaue minuttet etter denne scoringen fikk Skeid til slutt den straffen de skulle hatt i første omgang. Nasir Dernjani, som nå spilte ving, forserte inn i feltet og ble klippet ned. Soleklar straffe, og Henrik Salveson tok den. Keeper reddet straffen, men Salveson var framme på returen og satte inn den fortjente reduseringen for Skeid.

Men det tok ikke mer enn 30 sekunder før Oslo City svarte. De gikk likegodt rett i angrep etter reduseringen og scoret på sin andre sjanse i kampen. Svært, svært svakt forsvarsspill av Skeid bidro til at Oslo City plutselig var igjennom og lobbet inn sin tredje scoring i kampen. Dette var svakt, Skeid!

De siste 12-13 minuttene av kampen besto som regel av lemping av ball inn i feltet, uten at Skeid skapte de store sjansene av den grunn. De få gangene de var farlige var gjennom godt vingspill av Nasir Dernjani og Henrik Salveson, men likevel føltes det aldri farlig nok ut. Derfor var det de hvitkledde gjestene som kunne juble for seieren og avansement i NM da dommeren blåste av kampen.

Fullt fokus på serien!

Etter en kamp som dette er det veldig lett og falle ned på negative tanker og tenke mye på fjorårssesongen, og artikkelforfatter har full forståelse for dette. Men, dette var en enkelt kamp, en enkelt kamp preget av store marginer og en svak dommer. Ja, Skeid spilte ikke opp mot sitt beste, men startet kampen uten flere av de viktigste spillerne i elleveren. Når det skjer er det viktig at alle elleve på banen spiller opp mot sitt maksimale. Det skjedde ikke denne gangen.

Skeid kommer til å kjempe i toppen i sin 3.divisjonsavdeling, men er avhengig av og unngå for mange skader. Førsteelleveren er nok blant 3.divisjons absolutt sterkeste, men vi må også tenke på at det er så å si et helt nytt Skeid-lag som skal i ilden i år, og flere av spillerne i troppen holder fortsatt junioralder. De kommer til å variere i prestasjonene sine.

Nå er alt fokuset rettet mot seriestart!

KAMPFAKTA:
Skeid – Oslo City 1-3 (0-0)
1. Kvalifiseringsrunde NM
Nordre Åsen Kunstgress
Tilskuere: 50 betalende, ca. 100 totalt.

0-1 Nahom Debesay (52)
0-2 Jalal El Gharbi (77)
1-2 Henrik Salveson (79)
1-3 David Tavakoli (80)

LAGET:
Idar Nordby Lysgård
Nasir Dernjani – Martin Vethe – Simen Thøgersen – JoA Gundersen
Simen Nordnes – Bruno Leite
Dreni Ademaj
Adrian Haukeberg – Adrian Thun – Henrik Salveson

BYTTER:
Erik Eck Jørgensen 23 min for Adrian Haukeberg

 

Facebook    Deli.cio.us    Digg    StumbleUpon   

Copyright © 2019 Skeid Fotball. E-post: post@skeid.no
Ansvarlig redaktør: Tarald Rohde. Kontakt webredaksjonen | Innhold kan ikke gjengis uten kildehenvisning til www.skeid.no
Nettsidene er produsert av Huset kommunikasjon & design as